Reizend Poppentheater "Jeanne van Midde"

Reizend Poppentheater "Jeanne van Midde" Prijs: Op aanvraag

Poppentheater Jeanne van Midde speelt op scholen, kleine theaters, buurthuizen, bibliotheken, festivals, in winkelcentra en voor mensen met een verstandelijke handicap. Door haar improvisrende manier van spelen is er veel interactie mogelijk met het jeugdige publiek.
Thema's van haar voorstellingen gaan veelal over vriendschap, reizen en andere culturen
Voor 2 van haar voorstellingen vraagt zij uw bizondere aandacht:

DEWANDELENDEPOPPENKASTBROEKVANFLOP
Vanuit de broekzakken van de enorme broek van de poppenspeelster komen haar poppenvrienden tevoorschijn die met haar samen het verhaal gaan spelen. Door haar improviserende manier van spelen is er veel interactie mogelijk met het jeugdige publiek. Het thema is 'vriendschap'. De heks Hakkeltanga, die ongevraagd in een van haar broekzakken is gaan wonen, heeft geen vriendjes. Op een slinkse manier probeert zij die te krijgen. Gelukkig leert een kabouter aan de kinderen een toverspreuk waarmee zij de heks te pakken kunnen nemen.
Sinterklaasvoorstelling.
Van deze voorstelling is een speciale versie met zwarte Piet voor een sinterklaasfeest. Er hoeft geen poppenkast of décor opgebouwd en afgebroken te worden. Wel is een ruime kleedkamer noodzakelijk.

DE BRUILOFT VAN RAMA EN SITA
Met wel 25 traditionele houten wajanggolèk poppen uit Indonesië speelt Jeanne van Midde deze voorstelling. Het verhaal speelt zich af in de tijd dat de sultan "zijn volk" nog kon bevelen een gratis bruiloftsmaal te verzorgen voor zijn 100 gasten. De straatarme Inlandse bevolking komt hiertegen in opstand. Petruk en Cêpot bedenken een dapper plan om de sultan een lesje te leren. Tenslotte brengen zij nog een traditonele Balinese maskerdans om de gasten te vermaken. Prinses Sita weet haar vader te overtuigen dat zijn onderdanen gedaan hebben wat in hun vermogen lag. Jeanne van Midde bespeelt de hand- stok- en wajangpoppen in een tropisch décor en op de klanken van de gamelan en bamboe-instrumenten.
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Kinderfeestjes

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger