Theatershow door heel het land: kinderen in de hoofdrol

Theatershow door heel het land: kinderen in de hoofdrol Prijs: Op aanvraag

PIRATENSHOW, INDIANEN/COWBOY-SHOW, SPROOKJE, SINTERKLAASSHOW, KERSTSHOW, RUIMTEREIS, STRAAT. DE THEATERBUS haalt zijn spelertjes uit het publiek:
Ook schoolprojecten voor cultuureducatie of eindfeest.

Uniek meespeeltheater waar de hele familie van geniet. Wil je graag een keer acteur of actrice zijn?
Dat kan. Er spelen altijd 15 tot 30 kinderen uit de zaal spontaan met ons mee. Zij krijgen onze kleding en schmink en zij worden meegesleept in een spannend avontuur. Daarbij improviseren zij op het verhaal. Zij gaan daarbij vanzelf springen, rennen, lachen, schreeuwen, juichen, vechten en dansen. Zonder voorbereiding spelen zij de sterren van de hemel. Een heel bizondere ervaring die zij niet snel vergeten. Het publiek, klein en groot, komt ogen en oren te kort.

In 2 uur bouwen wij elke zaal om tot een echt theater, met mooie decors en coulissen. Een lichtshow met muziek en rookmachine, toneelkleding, schmink en allerhande attributen maakt de voorstelling kompleet. Bij mooi weer kunnen we ook buiten spelen onder de luifel van onze prachtige bus.

Naast theater-op-school spelen wij ook voorstellingen voor bedrijfsfeesten, buurtfeesten, verenigingen, buurthuizen, campings, recreatieparken en vakantiekampen. Voorstellingen door het hele land. Van alle voorstellingen zijn boekjes verkrijgbaar van het verhaal met foto's als illustratie.

Wij hebben ook grote projecten waarbij 50 tot 150 kinderen kunnen meespelen. Hierbij wordt wel eerst kort geoefend.

Er zijn 3 verschillende voorstellingen van 50 minuten waarbij niet wordt geoefend.:

"HET MYSTERIE VAN DE ZEE"
"INDIANEN OP JACHT NAAR DE DIAMANT"
"HELP DE BOOT IS GEKAAPT"
(deze kan ook als SINTERKLAASSHOW)
Er zijn 3 projecten waarbij de de hele school kan meespelen:

AVONTUUR IN DE RUIMTE ( in december: KERSTFEEST OP VLINDERPLANEET, met een iets ander einde)
In de Sterrenwacht komt een vreemd bericht binnen: Vlinderplaneet is in gevaar, er zijn daar alleen nog maar jongens. Aan de aarde wordt gevraagd om meisjes te sturen om de planeet te redden van uitsterven.
Prins Willem Alexander en Maxima vergaderen met de ministers. Er wordt een "Idols voor Baby's" georganiseerd en uiteindelijk, op 2e Kerstdag, vertrekken 6 meisjes in een raket naar "Vuurvlinder". Daar beleven zij een spannend avontuur.

Voor deze show is slechts 1/2 dag tot 2 dagen voorbereiding nodig om hem met 25 tot 150 kinderen te kunnen presenteren. Vooral voor scholen, maar ook voor buurthuizen of bedrijfsfeesten heel geschikt. De Theaterbus zorgt voor het decor van 8 meter breed, lichtshow, muziek als ondersteuning en voor de dansjes, kleding voor alle 150 spelers, schmink en natuurlijk attributen waaronder de rookmachine. Kortom het is een prachtige theatervoorstelling van 1 1/2 uur waar ook de volwassenen met volle teugen van genieten.

De spelers worden meegesleept in een spannend avontuur. Zij moeten goed opletten wat er gebeurt, daarop reageren, vragen beantwoorden, plannen maken en vooral goed samenwerken. Dat daarbij allerlei emoties loskomen is goed te zien aan het spel. Soms zijn ze boos, ze schrikken, ze lachen en huilen. Maar gelukkig loopt het altijd goed af.

Een voorstelling is altijd een heel spectacel. Kinderspel is zo verrassend dat het ook voor ons telkens weer nieuw is. Natuurlijk leiden wij het in goede banen. De muziek en geluiden verhogen de spanning, kinderen in de zaal zijn er nauw bij betrokken. Zij waarschuwen bij gevaar, roepen hulp als dat gewenst is, klappen en dansen mee wanneer er feest wordt gevierd. Een polonaise aan het eind voor alle aanwezige kinderen maakt het feest compleet.

Nieuw Project: STRAAT:
In 1 dag speelt de hele school (of alleen de bovenbouw) mee in een eindvoorstelling van 1 uur. Na introductie gaat elke leerkracht zelf met een instructie cd aan het werk. De leerlingen improviseren op de muziek een korte scène onder leiding van de leerkracht. Even laten zien in het decor en daarna alles aan elkaar geplakt tot een theatervoorstelling.
Dikke pret, een bak met kleding en schmink in elk lokaal. Eventueel in de avond herhalen voor de ouders.
(maximaal 7 groepen 150 leerlingen per voorstelling) De CD en briefing kan ook vooraf worden toegestuurd zodat er al in de week ervoor kan worden geoefend.

3e Project: groepstheater van alle groepen voor de ouders ( 2 groepen tegelijk, zonder oefenen)
Hieraan vooraf worden de boekjes van de diverse voorstellingen voorgelezen in de klas. De rollen worden verdeeld, de kleding aangetrokken, snel een beetje schmink en de show kan beginnen. Zowel de ouders als de kinderen genieten hiervan met volle tuigen.

Kijk voor meer informatie en foto's op onze site, of mail voor prijzen en een folder.
Bellen kan ook: 06-51683369 of 0181-399720
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Kinderfeestjes

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger